تروما یا ضربه روحی و روانی به پاسخی گفته میشود که فرد رو به شدت تحت فشار روحی و روانی و استرس و‌اضطراب قرار میده. در علم روانشناسی به هر نوع ضربه، جراحت، شوک کنترل نشده، آسیب روحی و استرس و اضطراب غیر قابل کنترل و حملات روانی وارد شده بر بدن را تروما می نامند.

روان زخم یا تروما نوعی زخم ناپیدا در روان فرد هست که بصورت کاملا عمیق در روان انسان جای میگیره و بر اثر تجربه‌ اتفاقات و رخدادهای ناخوشایند و حوادث روزمره و روبرو شدن با اتفاقات غیر قابل پیش بینی یا ضربه‌های روحی و روانی یا شنیدن خبر‌های ناگوارو … در  زندگی افراد ایجاد میشه.

این آسیب‌ها و ضربه‌های روحی روانی مخصوصا اگه در دوران کودکی فرد شکل گرفته باشه می‌تونه تمام ابعاد زندگی فرد رو در تمام فصول زندگی تحت تاثیر قرار بده و بر اثر یک اتفاق زخم کهنه سرباز کنه و باعث ایجاد اختلال در فرد بشه.

در برخی از افراد علائمی بروز میکنه که پس از چند هفته برطرف نمیشه‌‌ و اثرات طولانی مدت‌رو با خود داره.

اتفاقات و رویدادهای ناخوشایند و ناگوار در زندگی همه انسانها اجتناب‌ناپذیر هست و برای همه آدمها در فصول زندگی رخ خواهد داد

اما نکته مهم اینجاست که اگر ما نتونیم از این اتفاقات و رخداد‌ها‌و مشکلات و‌مسائلی که اتفاق می افته به‌راحتی عبور کنیم و تمرکز روی صورت مسئله داشته باشیم بجای راهکار برای حل مسئله و تاثیر مشکلات و مسائل و اتفاقات آن‌قدر شدید باشه  که در ذهن ما برای مدت‌های طولانی باقی بمونه و نتونیم این نشخوار فکری و ذهنی رو حل کنیم یعنی با پدیده تروما یا آسیب روحی و روانی مواجه هستیم که پله اول برای ایجاد اختلالات روان محسوب میشه.

تروما می‌تونه باعث ایجاد حملات پنیک اتک بشه. درمان پنیک با دستگاه درمانی و یا روان درمانی امکان‌پذیر هست که یکی از برترین و سریع ترین راه‌های درمان این اختلال به حساب می آید.

اگر شما هم در زندگی و روزمرگی خودتون خاطرات ناخوشایند و‌اتفاقات ناگوار و‌غیر قابل پذیرش از  اتفاقات سخت دارید که نمیتونید با احساسات ناراحت کننده و‌عوامل  ناشی از آن اتفاق کنار بیایید حتما سریع‌تر با یک روانشناس متخصص در این حوزه صحبت کنید تا بتونید خیلی راحت‌تر و سریع‌تر بحران بوجود اومده رو حل و درمان کنید .

آقای دکتر ماندگار بصورت کاملا تخصصی در زمینه درمان تروما‌های روحی و‌روانی فعال هستند که میتونید بصورت تلفنی و حضوری و آنلاین از جلسات مشاوره بهره‌مند بشین.

تروما چیست

انواع تروما از دیدگاه دکتر ماندگار :

  • ترومای حاد
  • ترومای مزمن
  • ترومای ثانویه یا جانبی

دلایل ایجاد تروما، روان زخم چیست:

  • بلایای طبیعی
  • تصادفات
  • جنگ
  • کودک آزاری یا فرزند آزاری
  • خشونت جنسی
  • خشونت خانگی
  • ترومای پزشکی
  • خانواده سلطه‌گر
  • تروریسم
  • حوادث ناگوار و جانی و‌مالی و‌روحی و‌روانی
  • بیماری‌های ارثی و‌ ژنی

تعداد کمی از افراد هستن که بدون مواجه شدن با آسیب‌های روحی و روانی و‌مشکلات زندگی خودشون رو‌سپری میکنن،و باید گفت آسیب های روحی و‌روانی و‌تروما یکی از سخت‌ترین و ناراحت کننده ترین تجربه‌ای هست که افراد در زندگی با آن مواجه میشن.

آسیب‌های روحی و روانی یا تروما می‌تونن از رویدادهای طولانی‌مدت نام برده شوند که در پاسخ به خشونت‌های مداوم، بی توجهی،بی مهری، بی محبتی و سوء استفاده‌های عاطفی و جنسی و‌جسمی و‌روانی و خشونت خانگی و بیماری افسردگی‌و اختلالات اضطرابی ایجاد شود که گاهی فرد رو مجبور به قرار گرفتن در شرایط عدم تمایل به ادامه زندگی وادار کنن.

علائم تروما در برخی افراد کاملا مشهود هست، اما در بعضی دیگر ممکن است که علائم درونی داشته باشد و در ظاهرقابل دیدن نیست که فرد به تروما دچار هست و‌همین پنهان بودن این بیماری و‌عدم‌مشهود بودن راه درمان رو سخت‌تر خواهد کرد که فرد باید با درمانگر و‌روانشناس همکاری لازم رو به جهت ریشه یابی و تشخیص و‌درمان داشته باشه که برخی از علائم و‌نشانه ها در ادامه مقاله آورده‌ایم.

25 علامت و نشانه‌ تروما چیست؟

  1. اضطراب
  2. ترس شبانه
  3. عصبانیت
  4. عدم تمرکز
  5. تحریک پذیری
  6. سرگردانی
  7. احساس درماندگی
  8. انتظار
  9. احساس شرم و سرزنش خود
  10. به یاد آوردن مداوم تجربه آسیب‌زا
  11. کابوس‌های مکرر
  12. احساس جدا شدن از خود
  13. بی‌قراری
  14. افسردگی
  15. شوک، انکار،
  16. بی اعتمادی
  17. از دست دادن تمرکز
  18. خشم
  19. تحریک پذیری
  20. تغییرات خلق خو
  21. احساس گناه، شرم و خود سرزنشگری
  22. دور شدن از دیگران و انزوای فردی
  23. احساس شدید غم یا بی پناهی و تنهایی
  24. نداشتن انرژی
  25. احساس اینکه کسی او را درک نمی‌کند

تروما از نظر دکتر ماندگار

درمان قطعی تروما از نظر اقای دکتر ماندگار :

تروما یک واژه یونانی به معنی زخم روان و ضربه  روحی هست به طور عامیانه باید گفت تروما اغلب در رابطه با انواع حوادث دردناک استفاده می‌شه حوادثی که به عنوان حوادث آسیب‌زا تلقی میشن که کنار آمدن با این آسیب‌ها میتونه چالش‌های منحصر به فردی رو‌ایجلد کنه .

علائم تروما معمولا می‌تونه بین چند روز تا چند ماه طول بکشه و با گذشت زمان و گذروندن شرایط حاد و پذیرش اتفاقات ناراحت کننده و راهکار برای اتفاقات بوجود اومده بهبود پیدا میکنه اما امکان برگشت تروما درصورتی که به طور صحیح  و‌علمی و‌تخصصی درمان پیدا نشه وجود داره که به صورت اختلالات خودش رو‌نشان میده که درمان اختلالات بسیار زمان‌بر تر هست.

مشکلات روانی و اختلالات روانشناختی درصورتی که درمان پیدا نکنن مشکلات روانی و جسمی متفاوت و‌بحرانی‌تری رو برای افراد بوجود میارن به همین دلیل هست که تاکید بر درمان سریع‌تر داریم تا موجبات آرامش روانی ایجاد گردد.

با توجه به شدت میزان زخم روانی و تروما و شرایط سبک زندگی و‌فرهنگی و‌خانوادگی فرد درمان‌های مختلفی مانند درمان‌های دارویی و درمان‌های روان‌شناختی  و دستگاه درمانی وجود داره که جای نگرانی بابت راهکارهای بهبود وجود نداره.

اگر علائم تروما بهبود پیدا نکنن با گذشت زمان تبدیل به اختلال اضطراب پس از حادثه و سانحه، افسردگی،اختلالات اضطرابی،بیقراری،بیماری‌های روانی میشه که نیاز به درمان سریع وجود داره.

باید توجه داشت که دارو درمانی و درمان‌های دارویی در شرایط شدید و مزمن مورد استفاده قرار می‌گیرن و به تنهایی کافی نیستن.

در کنار دارو درمانی بسیار مهم هست که  مراجعه و ارتباط با روانشناس متخصص و دریافت روان درمانی  به جهت تسریع در درمان این بیماری بسیارضروری است.

بی شک مراجعه کردن  به روانشناس و دریافت روش‌های علمی و اصولی و استاندارد درمانی برترین و‌بهترین و‌موفق‌ترین و کوتاه‌ترین راهکار درمان تروما میباشد.کلینیک روانشناسی ماندگار در تمامی حوزه‌های روانشناسی و‌روانشناختی فعال هست و‌ در اسرع وقت میتونید  کمک حرفه‌ای از روانشناسان و‌درمانگران متخصص رو‌داشته باشید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *