احساس دلتنگی


دلتنگی‌ پس از جدا شدن از رابطه‌ای عاطفی، کاملا طبیعی هست.

همه انسان‌ها بصورت ذاتی موجوداتی اجتماعی، عاطفی و احساسی هستن.

زمانی که رابطه‌ای به ویژه یک رابطهٔ احساسی و عاشقانه‌ای که داشتین به پایان میرسه و میدونید که دیگه نمیتونید شخصی رو که براتون عزیز و مهم بوده رو ببینید یا با او صحبت کنید و وقت بگذرونید و از لحاظ احساسی با اون فرد مشترک باشید.

این  درد عدم حضور شخص و خاطرات خوب و‌بد و رابطه پشت سر گذاشته شده و  زندگی احساسی و عاطفی با او، موجب دلتنگی‌ شدید و احساس تنهایی و فقدان‌ و حس طرد شدن و بی‌کسی و بی‌انگیزگی و نا‌امیدی و ناراحتی میشه.

یکی از سخت‌ترین و‌ناراحت کننده ترین و غمگین‌ترین  احساساتی که بعد از جدایی آزاردهنده هست، احساس دلتنگی‌ و بی‌تابی برای فردی هست که با او خاطرات بسیاری داشتید.

اکثر افراد پس از جدایی از رابطه‌ای که داشتن به دنبال تمام کردن زندگی خود هستن چون قدرت پذیرفتن و مدیریت شرایط به وجود آمده رو ندارن.

باید عنوان کرد این نوع رفتار و طرز فکر کاملا هیجانی هست ولی اینکه بخاطر یک مشکل به وجود آمده افکار به سمت اتمام زندگی برود باید خیلی جزئی نگرانه به دنبال راه درمان بود چون احتمال خیلی زیاد اختلالی از پس این جدایی از خواب بیدار شده که نیاز به درمان سریع و تخصصی داره.

معمولا حس دلتنگی‌ پس از گذشتن چند روز از جدایی از رابطه ای عاطفی و‌عاشقانه به سراغ افراد میره، ولی گاهی اوقات افراد برای سرکوب این احساس مجدد به رابطه‌ی تمام شده بر میگردن که این کار بسیار بی‌منطق و از روی رفع دلتنگی هست.

باید توجه کنیم و منطقی به موضوع نگاه کنیم که چرا یک رابطه منجر به اتمام میشه و بخاطر سرکوب و رفع دلتنگی‌ مجدد به رابطه‌ای برمیگردیم که هنوز مشکلات قبلی که باعث جدایی بوده حل نشده و حتی راجع‌به حل مسائل و مشکلات صحبتی نشده و فقط مجدد برگشت به رابطه‌ای تمام شده رو داریم و تکرار اشتباهات و مشکلات گذشته.

به‌همین خاطر فرد باید تلاش کنه تا از مرحلهٔ دلتنگی‌ بعد از جدایی بصورت تخصصی و اصولی زیر نظر یک روانشناس متخصص در حوزه روابط عاطفی و احساسی عبور کرده و به زندگی عادی خود سریعأ بازگرده.

ما سعی کردیم در این مقاله به روش‌های رهایی از دلتنگی‌ پس از اتمام یک رابطه عاطفی یا از دست دادن یک فرد بصورت کاملا تخصصی بپردازیم. غم و دلتنگی‌ یک احساس کاملا طبیعی هست و غیر قابل انکار و باید به فردی که این احساس رو تجربه میکنه حق داد که ناراحتی و بی‌تابی و بی‌قراری داشته باشه ولی مهم چطور گذروندن این شرایط نامساعد هست.

دلتنگی

نشانه‌های دلتنگی‌ بعد از جدایی چیست؟

  • عدم تمرکز وغرق شدن در افکار
  • تجربه حس شکست و‌طرد شدن
  • بی اشتهایی یا پر خوری‌های عصبی
  • احساس دلتنگی کنترل نشده
  • احساس تنهایی یا انزوا‌ و‌ بی‌ حمایتی
  • احساس حواس‌پرتی‌ و نشخوار‌های فکری
  • داشتن افکار مزاحم منفی و تاکسیک
  • داشتن علائم فیزیکی مانند ناراحتی معده یا سردرد و حالت تهوع و‌ درد قلب و گرفتگی عضلات
  • بی خوابی یا پرخوابی غیر‌قابل‌کنترل
  • از دست دادن علاقه به چیزهایی که معمولاً از آنها لذت می‌برید مثل گردش،و تفریح، ورزش، مطالعه و حضور در جمع و رفت و‌آمد با دوستان و آشنایان
  • بی حوصلگی افراطی
  • از بین رفتن امید به ادامه زندگی
  • پیگیری‌های غیر قابل کنترل پارتنر یا همسرتون

موضوعی که قابل تأمل هست اینه که، مهم نیست که یک رابطه یک هفته طول بکشه یا یک دهه، در هر صورت این احساس دلتنگی‌ بعد از جدایی و‌ پایان یک رابطه عاطفی و عاشقانه و‌ احساسی یکی از سخت‌ترین و دردناک ترین و غیر قابل پذیرش‌ترین چالش‌هایی است که دو نفر تلاش می‌کنند تا با آن کنار بیایند، و‌ باید تغییرات ایجاد شده در رابطه رو‌ بپذیرن.

در ادامه این مقاله راهکارهایی برای رفع دلتنگی‌ بعد از جدایی از زبان دکتر ماندگار که بصورت تخصصی در این زمینه فعالیت میکنن را آورده ایم .این علائم گاهی روند طبیعی از دست دادن هستن اما  توجه داشته باشید که ممکنه با توجه به عدم کنترل، شدت، زمان آن‌ها، مشکلات بسیار غیر قابل جبران‌تر و جدی‌تری مثل افسردگی، پرخاشگری، تمایل به خودکشی، انزوای شخصیتی، عدم اعتماد به نفس و… ایجاد کنه.

عزیزانی که دچار غم دلتنگی‌ پس از جدایی هستن میتونن بصورت حضوری، تلفنی، آنلاین از هرکجای کره خاکی با دکتر ماندگار ارتباط بگیرن و راهکاری منحصر به فرد برای شرایط نامساعدشون داشته باشن.

20 نشانه دلتنگی

20 راهکار رفع دلتنگی‌ بعد از جدایی از زبان دکتر ماندگار:

  1. دلایل جدایی از رابطه را بررسی و یادداشت کنید
  2. مزایا و معایب رابطه را بنویسید
  3. تمام ارتباطات مشترک و‌ دوستان مشترک رو قطع کنید
  4. پیگیری فرد در فضای مجازی رو کنار بگذارید
  5. تغییر سبک زندگی
  6. پرکردن تایم‌های خالی
  7. تغییر دایره ارتباطی دوستان
  8. یادگیری مهارت‌های جدید
  9. انجام تکنیک استفراغ روانی
  10. جلسات توسعه فردی زیر نظر یک روانشناس متخصص
  11. تهیه لیست از خواسته‌ها و نیازها
  12. انجام فعالیت‌های فیزیکی
  13. حضور بیشتر در طبیعت و پاکسازی فکری
  14. تهیه لیست از مزایای خودتون
  15. پیگیری طرف مقابلتون از دوستان و آشنایان ممنوع
  16. پرهیز از نشخوارهای فکری
  17. پذیرش مراحل سوگ که میتونید در مقاله مرتبط راجع بهش بخونید
  18. دور ریختن لوازم و‌ وسایل مشترک
  19. دور شدن از فعالیتهای اشتراکی
  20. دردو‌‌دل نکردن و ارتباط نگرفتن جهت پیگیری از دوستان طرف مقابلتون

نتیجه گیری :

به‌ جای ارتباط فوری و‌ هیجانی با همراه و‌ عشق سابقتون نگاهی به عقب و‌ بررسی رابطتون رو داشته باشید.

به این فکر کنید چه دلیلی داشته که رابطه شما به پایان رسیده در این مرحله با خود صادق باشید و به دنبال توجیه خودتون نباشید، قطع به یقین در این رابطه مسائل و‌مشکلاتی وجود داشته که باعث اتمام این رابطه شده.

جدایی‌ها یکدفعه اتفاق نمی‌افتد حتما قبل جدایی بارها تلاش برای حل مشکلات بوده اما اقدامی از سوی یک طرف در رابطه ایجاد نشده که این مشکلات و‌مسائل منجر به اتمام رابطه‌ای عاطفی شده پس بپذیر.

این یک شکست نیست، بلکه یک جدایی است.

اگر به هر دلیلی شما و عشق سابقتون تمایل داشتین که رابطه عاطفیتون رو از نو و دوباره‌ شروع کنین و رابطتون رو از سر بگیرین باید زمانی رو صرف گفت‌وگو با روانشناس کنین تا بهترین و منطقی ترین و‌ عقلانی ترین تصمیم رو برای زندگیتون داشته باشین. روانشناس با بررسی تخصصی علت‌های جدایی و در نظر گرفتن تایپ‌های شخصیتیتون به شما کمک میکند که آیا برگشت به رابطه کار درستی هست یا خیر؟

و اگر به دنبال جدایی قطعی از رابطه عاطفیتون هستید بتونید به درستی و تخصصی 7مرحله سوگ‌ که انکار، خشم، احساس گناه، ترس، اندوه، کنار آمدن و پذیرش هست رو پشت سر بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *