خانواده سلول بنيادي پيکر جامعه است و سلامت آن، تعالي روحي و معنوي و رشد فکري جامعه را در پي دارد. ازدواج از مهم ترین قرارداد زندگی هر فرد و عامل تشکیل خانواده محسوب می شود و هیچ بنیادی این چنین صمیمانه افراد بشر را تحت تاثیر قرار نداده است. ازدواج ، موضوعی نیست که فقط مربوط به دو فرد باشد ، بلکه به عنوان یک رویداد، به خانواده و جامعه هم مربوط می شود. عناصر تشکیل دهنده یک ازدواج موفق، عشق ، صمیمیت ،ارتباط خوب ، تعهد ، تفاهم، نگرانی، مراقبت از یکدیگر و با هم بودن است. به همین سبب مشاوره قبل ازدواج برای طرفین مفید است.
یکی از مهمترین تصمیماتی که یک فرد در زندگی خود می گیرد و می توان گفت این تصمیم می تواند تا آخر عمر سرنوشتش را به نوعی رقم بزند ازدواج است. ازدواج در هم آمیختن دو فرهنگ مختلف، دو دیدگاه متفاوت و دو تربیت جداگانه است. واقعیتی ست که آرزوی هر انسانی رسیدن به آرامش، زندگی شاد، موفقیت و رضایت است. رضایت فرد از ازدواجش می تواند زمینه ساز رضایت او از خانواده و زندگی و در سطح کلان تر، موجب سلامت جامعه باشد. برای رسیدن به این مهم بایستی انتخاب همسر مبتنی بر خودآگاهی صورت پذیرد.
مشاوره قبل از ازدواج:
کارشناسان معتقدند مهارت های زندگی مجموعه توانایی هایی هستند که فرد می تواند به آن وسیله در طول زندگی، در مسیر تحقق ارزشها و افزایش سازگاری با خود، دیگران و محیط اطراف قدم های موثری بردارد و در نتیجه به زندگی خود کیفیت ببخشد.
جلسات مشاوره پیش از ازدواج به منظور کمک به استحکام ازدواج و ارتقای کیفیت زندگی اجرا می گردد و عواملی که به ازدواج موفق تاثیرگذار است جزء محتوای اساسی برنامه مشاوران در ارائه اطلاعات به شرکت کنند گان می باشد و بر راهکارهای انتخاب همسر، آموزش آشنایی قبل از ازدواج، آگاهی درباره عشق و محبت واقعی و سایر موضوعات تاکید می شود.
علاوه بر این ، مشاوره در امر ازدواج باعث می شود که افراد اشتباهات احتمالی که در خانواده خود و در رابطه با والدین خود داشته اند را مرتکب نشوند.
دچار خطاها و باورهای فکری خود نشده و از انتظارات غیر منطقی و خیالبافی ها و رویا پردازی اجتناب کنند .افراد در مشاوره با متخصصین ، از صفات شخصیت خود آگاه شده و نقاط ضعف و قدرت خود را بهتر شناسایی می کنند و در نتیجه به یک رضایتمندی زناشویی بالایی رسیده و از سازگاری و تفاهم بیشتری برخوردار می شوند.
برخی از معیارهایی که قبل از ازدواج باید در نظر گرفته شود :
شناخت شخصیت خود (من کیستم):
شخصیت مجموعه ای از صفات مختلف است ، شامل رفتارها ، سبک فکر کردن ، شیوه حرف زدن ، هیجان ها…. می شود . فردی که می خواهد ازدواج کند باید در رابطه با شخصیت خود شناختی داشته و بداند که از چه ظرفیت ها و توانمندی هایی برخوردار بوده و نسبت به علایق ، مسئولیت ها و نقش های خود آگاه باشد .
آگاهی از تفاوت های زنان و مردان
شناخت خصوصیات جنس مخالف یکی از مهم ترین نکات در مرحله پیش از ازدواج محسوب می شود . تفاوت در خلق و خو، تفاوت در بیان هیجانات بطور مثال : نگاه مردان به مسائل کلی تر است و معمولا وارد جزئیات و نکات ظریف نمی شوند در حال که زن ها عمیق تر به مسائل توجه می کنند و یا اینکه زن ها عاطفی تر از مردان هستند
شناخت غریزه جنسی
یکی از مهم ترین عواملی که فرد را به سوی ازدواج سوق می دهد می تواند غریزه جنسی باشد . لذا شناخت و آگاهی از کارکرد و نحوه برقراری ارتباط با جنس مخالف بسیار ارزشمند است .
آمادگی عاطفی- هیجانی
بخش مهمی از شخصت انسان شامل عواطف و هیجانات وی می شود. بلوغ عاطفی در حقیقت می تواند عاملی در کنترل این بخش از شخصیت فرد شود. و حس همدلی و درک احساس دیگران را به همراه داشته باشد.
شناخت نقش ها و مسئولیت ها
مردان و زنان از نقش ها، مسئولیت ها و وظایف متفاوتی برخوردارند. آمادگی های لازم برای آغاز زندگی مشترک مسئولیت پذیری و مسِئولیت شناسی بوده و شناخت و آگاهی در این زمینه به افراد کمک می کند که از رضایت زناشویی بیشتری برخوردار شوند.
بدون دیدگاه