حوزه مشکلات روابط زناشویی بسیار گسترده است و گاهی افراد به اشتباه، روابط زناشویی را فقط رابطه جنسی تلقی میکنند. همانطور که گفته شد رابطه زناشویی، مجموع تمام جزئیات زندگی زن و شوهر است و هر کدام میتواند نقصی داشته باشد. این نواقص باید به سرعت برطرف شده تا روی دیگر جنبههای رابطه تاثیر نگذارد. در ادامه، اصلی ترین مسائل روابط زناشویی را بررسی میکنیم:
-
مشکلات روابط زناشویی در رابطه جنسی
اصلی ترین و مهم ترین دغدغه زوجین، اختلافات بر سر روابط جنسی با همسرشان است. بی میلی یکی از طرفین، درخواست زیاد همسر برای رابطه و نارضایتی از رابطه، شایع ترین مباحث در این زمینه هستند. لازم است که زن و شوهر درمورد خواستهها و وظایف خود نسبت به همسرشان آگاه باشند و در جایی غیر از تختخواب، در این مورد بحث و تبادل نظر کنند. اگر نتوانستند با هم درباره تفاوتها به توافقی برسند، حتما برای دریافت مشاوره جنسی اقدام کنند.
-
مشکلات روابط زناشویی پس از زایمان
در اکثر موارد، میل جنسی زنان بعد از زایمان کاهش مییابد و این مساله باعث نگرانی زن و شوهر میشود. در صورت ناآگاهی، ممکن است این مساله ساده و طبیعی به مشکلات جدی و پیچیدهای ختم شود. در حالی که این مساله موقتی است و پس از مدتی و با عادی شدن سطح هورمونها، به حالت قبل بر میگردد. مشاوره جنسی در این شرایط بسیار تاثیر گذار است.
-
مشکلات مالی در روابط زناشویی
شکایت درباره این مسئله عمدتا از طرف زنان مطرح میشوند. بافت فرهنگی ما به نحوی است که وظیفه تامین هزینههای منزل به عهده شوهر است و اگر او در این زمینه ناتوان باشد و زن در تامین هزینهها به او کمک نکند، فشار حاصل از این مسئله به کشمکشهای فراوانی ختم میشود. در طرف دیگر این قضایا، خساست همسر نیز دغدغه بسیاری از خانم هاست. اینکه همسرشان دسترسی آنها را به پول محدود کرده و نیازهای خانواده را با وجود داشتن پول، به خوبی برآورده نمیکند.
-
ارتباط و آشنایان
یکی دیگر از مشکلات روابط زناشویی، ارتباطات زن و شوهر و تاثیر مخرب آنها روی زندگی زوجین است. خانوادههای زن و شوهر، اصلی ترین نقش را در این اختلافات بازی میکنند و با دخالتهایشان میخواهند زندگی فرزندشان آنگونه شود که آنها دوست داشته و یا میخواستهاند. زن و شوهر باید بدانند که خانواده مستقلی دارند و نسبت به زندگی زناشویی متعهد هستند؛ پس باید نصایح و راهنماییهای دیگران را تا حدی معقول بشنوند.
بسیاری از زوجین اظهار دارند که همسرشان او را در کنار خانواده خود فراموش کرده و از این مساله گلهمند هستند. لازم است که زوجین درباره این مسئله با هم بحث و تبادل نظر داشته باشند، توقعات و انتظارات خود را بیان کنند و درصورت عدم نتیجه، به زوج درمانگر مراجعه نمایند.
-
بد اخلاقی های همسر
یکی دیگر از شکایات عمده زوجین بر سر بد اخلاقی، پرخاشگری، بی احترامی، غر زدن، ارتباط ناسالم با فرزندان و… است. مسئله خلق و خو با اینکه تحت تاثیر شرایط محیطی است، اما بیشتر از ژنتیک و محیط خانوادگی ناشی میشود. در صورت بیمارگون بودن و بیش از حد بودن این بدخلاقیها، مشکلات زوجین بیشتر شده و حضور یک روانشناس برای حل ریشه ای مسائل ضروری است
-
مشکلات در روابط روزمره
بسیاری از درگیریهای پیچیده، بر سر مسائل کوچک اما در یک زمان طولانی رخ میدهد. اختلاف نظر در رسیدگی به کارهای منزل و وظایف خانه داری (خصوصا زمانی که زن شاغل است) میتواند بسیار حساسیت برانگیز باشد. طبق بافت فرهنگی جامعه، مرد بیرون از خانه و زن در خانه فعالیت کند اما این بافت امروزه دستخوش تغییرات فراوانی شده است و زن و شوهر باید حداقل در اوایل زندگی نسبت به تقسیم وظایف و مسئولیتها با هم به توافق رسیده و بر سر تعهدات خود بمانند.
-
اعتیاد
از اعتیاد به عنوان عامل خانمان سوز خانوادهها نام برده میشود و اگر فردی درگیر آن شود، تمام مشکلات بالا به همراه آن پیش میآید. اکثر جداییها و فسادها از اعتیاد ناشی شده و آسیبهای جبران ناپذیری به خود فرد، خانواده، اطرافیان و حتی جامعه خواهد زد. از طرفی گرایش به اعتیاد و ترک مواد مخدر، رابطهای دو طرفه با خانواده دارد. برای درک بهتر این موضوع مقاله نقش خانواده در ترک اعتیاد را مطالعه کنید.
روزمرگی، آفت زندگی زناشویی
شاید برای شما سوال باشد که چرا زوجین پس از یک ازدواج عاشقانه، به مرور زمان دچار عادت و رکود میشوند. زوجین باید بدانند که زندگی شبانه روزی کنار یک نفر منجر به خستگی خواهد شد. برخی کارهایی که میتوانید برای برطرف کردن برخی از مشکلات روابط زناشویی استفاده کنید، عبارت اند از:
- هر دو طرف زمانی برای تنها بودن و مستقل بودن داشته باشید.
- درباره تمام مسائل، بدون سوگیری و قضاوت با هم صحبت کنید.
- هرگز خود، همسر و خانوادهتان را با دیگران مقایسه نکنید.
- سعی کنید در تمام ابعاد زندگی خود تفاوت و تغییر ایجاد کنید.
- مهارتهای حل مسئله و مهارت سازگاری را یاد بگیرید
صحبت در مورد مشکلات روابط زناشویی
رابطه زناشویی به مراقبت بسیاری نیاز دارد؛ تنها عشق و علاقه و انتخاب صحیح همسر کافی نیست و باید هرچند وقت یکبار رابطهتان را تقویت کنید تا در روابط زناشویی خود با مشکل مواجه نشوید. صحبت کردن به حل مشکلات روابط زناشویی کمک میکند. صحبت در این زمینه اصولی دارد که عبارتند از:
- در یک فضای آرام با همسر خود صحبت کرده و ریشه مشکلاتتان را پیدا کنید.
- ناراحتیها و مشکلات خود را در رابطه، ابراز کنید. البته در بیان آنها دقت داشته باشید تا همسرتان احساس نکند که مورد قضاوت قرار گرفته است.
- در حین صحبت به عقاید و نظرات یکدیگر احترام بگذارید تا مشکلات بیشتر نشود.
- در نهایت یک راه حل مشترک برای حل مشکلات پیدا کنید.
چگونه مشکلات زناشویی را حل کنیم؟
بسیاری از علل مشکلات روابط زناشویی، با یک صحبت دوطرفه و محترمانه بین زوجین برطرف خواهد شد. هرگز مسائل کوچک زندگی را نادیده نگیرید، چراکه همین مشکلات کوچک کم کم به معضل و غدهای تبدیل خواهد شد که حل کردن آن بسیار دشوار است. هرکس سبک شخصیتی خود را دارد و راهنماییهای دیگران صرفا ممکن است برای زندگی خودشان مناسب باشد. تا حد امکان سعی کنید از روانشناسان و مشاوره روابط زناشویی و زوج درمانگر درخواست راهنمایی کنید.
بدون دیدگاه