پارانویید


شاید شما هم نام بیماری پارانویید یا پارانویا یا PDD را بارها و بارها  شنیده باشید.

بیماری پارانویید یا پارانویا، درواقع نوعی اختلال شخصیتی محسوب میشه که برخی افراد رو دچار بدبینی و شک و‌افکار عجیب و‌غریب می‌کنه.

اختلال شخصیت پارانویید به اختلالی گفته میشه که همراه با بدبینی سوء ظن و بی اعتمادی بی مورد و‌بی دلیل نسبت به اطرافیان اتفاق می‌افته.

این اختلال بسیار عذاب آورمیباشد و تمام ابعاد زندگی اطرافیان وعلی الخصوص خود فرد بیمار رو به شدت تحت تاثیر منفی قرار میدهد تا حدی که زندگی کردن و‌یا مراوده با این افراد کاری بسیار سخت و طاقت فرسا و غیر قابل تحمل خواهد بود.

افراد مبتلا به بیماری پارانویید یا PPD همیشه مراقب افراد دور و‌بر خود هستند و‌نسبت به تمام افراد احساس مشکوک بودن دارند و بر این باور هستند که دیگران دائماً در صدد صدمه زدن، تحقیر، کلاهبرداری، سواستفاده،آسیب رساندن یا تهدید و ضربه رساندن به او هستند.

یکی از مراکزی که می‌تونید برای درمان بیماری پارانویید به آن مراجعه کنید، کلینیک روانشناسی مشاور ماندگار هست که بصورت کاملا تخصصی و حرفه‌ای به درمان این بیماری در کوتاه‌ترین زمان ممکن و کمترین هزینه درمانی میپردازد.

بیماری پارانویید چیست؟

علائم افراد مبتلا به بیماری پارانویید چیست؟

  • به تعهد، وفاداری، قابل اعتماد بودن، مهربانی و لطف دیگران مشکوک هستن و همیشه بر این باورند که دیگران از آنها سوء استفاده و کلاهبرداری میکنند یا او را فریب می‌دهند و از او به دنبال منفعت طلبی هستند.
  • به هیچ عنوان تمایلی به صمیمی شدن یا مراوده با افراد رو ندارند یا اصلا تمایلی به صحبت راجع به مسائل خود با دیگران ندارند چون می ترسند از اطلاعاتشون علیه آنها استفاده شود.
  • بی دلیل و بدون جهت نسبت به اطرافیان گارد میگیرند.
  • بسیار افراد کینه‌توزی هستند و نسبت به همه مسائل جزئی‌نگر و ریز بین میباشند.
  • یک موضوع رو از چندین جهت میسنجند و درگیر هزاران سوال ذهنی در مورد یک موضوع میشوند.
  • بیش از حد شخصیت زودرنج و حساس دارند و اصلا انتقاد پذیر نیستند و اگر انتقادی از آنها بشه با پرخاشگری پاسخ میدهند.
  • نسبت به نگاه‌های اطرافیان احساس بسیار بدی دارند و اگر فردی با آنها ارتباط مستقیم چشمی برقرار نماید حس ناخوشایندی با آنها دست میده.
  • افراد درگیر پارانویید فکر می کنند دیگران همیشه به دنبال توهین به شعور و‌شخصیت آنها هستند.
  • بدون دلیل و بی‌وقفه دائماً به همسر یا شریک عاطفی خود شک می‌کنند و او‌ را به خیانت کردن متهم می‌کنند و بی‌وقفه به دنبال چک کردن گوشی‌ موبایل یا کیف و وسائل شخصی شریک عاطفی خود هستند و با کوچک‌ترین موضوعی آشفتگی روان پیدا میکنند.
  • در روابط خود با دیگران بسیار سرد و بی روح و رسمی و‌ کنترل‌گر و حسود رفتار میکنند.
  • به هیچ عنوان رفتارهای اشتباه خود را عهده‌دار نیستند و در تمام مواقع خود را بدون ایراد و‌اشکال و اشتباه میبینند
  • افراد مبتلا به بیماری پارانویید بسیارلجباز، یک دنده و عصبی و پرخاشگر هستند و همیشه سر کوچک‌ترین موضوعات هم بحث و دعوا ایجاد می کند
  • بی دلیل و‌بدون منطق وفادار بودن دوستان و اطرافیان و‌همکاران و خانواده خود را زیر سوال می‌برند و‌ برموضع خود پافشاری دارند که حق با آنهاست.
  • دائما دچار استرس واضطراب و ترس هستند که طرف مقابلشان به او خیانت نکند.
  • توانایی شاد بودن و لبخند زدن و ابراز عشق رو‌ندارند.
  • رفتارهای زننده و چک کننده و‌سلطه‌گر دارند و به هیچ عنوان رفتارهاشون قابل پیش‌بینی نیست.

علت بوجود آمدن  بیماری پارانویید از نگاه دکتر ماندگار در افراد:

مستند و‌مدرکی دال برعلت منطقی ودقیق اختلال شخصیت بدگمان هنوز به طور کامل دردست نیست. ولی علل و عوامل متعددی در ایجاد این اختلال نقش بسزایی دارن:

  1. ژنتیک: شواهدات وآزمایشات و مستنداتی که بدست آمده است نشان دهنده تاثیر ژنتیک در بوجود آمدن اختلال شخصیت پارانویید می‌باشد.
    مطالعات ومستندات بدست آمده از اطلاعات و آمارهای موجود، اشاره بر این دارد افرادی که در خانواده آنان سابقه شخصیت پارانویید یا سایر اختلالات مرتبط وجود داشته، بیشتر احتمال بروز این اختلال درآنان وجود دارد.
  2. تجربیات تلخ دوران کودکی و نوجوانی: تجارب ناخوشایند، تلخ و سخت و آسیب‌ زننده در دوران کودکی و‌نوجوانی مانند سوء استفاده، تحقیر و‌ توهین توسط افراد خانواده یا جامعه، بی‌توجهی، تربیت نامناسب، فحاشی، کتک زدن والدین ، ضرب و‌شتم پدر و‌مادر، ناسازگاری‌های خانواده نسبت به همدیگر، بزرگ شدن در یک محیط ناپایدار و نامناسب و ناسالم و‌ پرتنش و پر حاشیه می‌تواند منجر به رشد ویژگی‌های شخصیتی نامناسب از جمله اختلال شخصیت پارانویید در فرد شود.
  3. عوامل رفتاری،شناختی: سوظن نسبت به همه آدمها، تمایل به انزوا، احساس افسردگی مداوم ،عدم تمایل به خوشحالی، بدبینی نسبت به عالم و آدم که غیر قابل کنترل هست و بسیار آسیب زننده و غیر قابل تحمل میباشد.

بیماری پارانویید

درمان اختلال شخصیت بیماری پارانویید چگونه است؟

درمان اختلال شخصیت پارانویید که به اختلال شخصیت بدگمان نیز معروف است، اغلب شامل ترکیبی از دو‌ روش روان‌درمانی و دارودرمانی میباشد که پس از ویزیت توسط روانشناس و‌تشخیص قطعی راهکار درمانی نیز مشخص میشود.

قبل از استفاده از روش دارودرمانی توصیه بر این هست که در گام اول حتما از روانشناس متخصص کمک بگیرید تا آگاهانه و درست راهکار درمانی را در پیش گرفته و در سریع‌ترین زمان ممکن به سلامتی کامل روان دست پیدا کنید.

درمانگران و روانشناسان با شناسایی و ریشه یابی و به چالش کشیدن الگوهای تفکر، زندگی و ریشه‌های فکری فرد مبتلا با استفاده از رویکرد رفتارشناختی CBT بهترین استراتژی درمانی را انتخاب خواهند نمود.

استفاده ازدارودرمانی نیز بر کاهش علائم مربوطه مانند استرس، پرخاشگری، عدم کنترل رفتار، اضطراب، افسردگی، سلطه‌گری یا تکانشگری تمرکز دارد. توجه به این نکته مهم است که دارودرمانی به تنهای ، درمانی اولیه برای کنترل این بیماری در نظر گرفته نمیشه و معمولا دارودرمانی همراه با روان درمانی برای درمانی سریع‌تر و کامل‌تر و قطعی‌تر استفاده می‌شود.

نتیجه‌گیری

بیماری پارانویید یا پارانویا یا PDD یک نوع بیماری اختلال شخصیت پیچیده به شماره میره که با بی اعتمادی، عدم وفاداری، بی‌صداقتی، کلاهبرداری، شک، سوءظن و باور و اعتقاد به اینکه دیگران نیت بدی دارن و بدنبال صدمه زدن هستن همراه هست.

علت مشخص و یا دقیقی از بوجود آمدن این بیماری در دست نیست اما عوامل ژنتیکی، ارثی و‌اکتسابی محیطی و شناختی در بروز آن نقش بسزایی داره.

تشخیص زودهنگام این بیماری در فرد و درمان مناسب و تخصصی می تونه کیفیت و‌سبک رفتاری، زندگی افراد مبتلا به پارانویید را بهبود بخشیده و به آنان در ایجاد روابط سالم‌تر و‌قوی‌تر و‌ بهتر و مفید‌تر کمک کند.

در این راستا با کمک گرفتن از آقای دکتر ماندگار و‌ تیم متخصص در این حوزه میتوانید در سریع‌ترین زمان ممکن این بیماری رو‌شناسایی و‌اقدام ضرب‌العجل نسبت به درمان آن داشته باشید تا در سریع‌ترین زمان ممکن و‌ با کمترین هزینه این بیماری را ریشه کن و فرد بیمار و‌خانواده آسیب دیده را نجات دهید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *