20 نکته مهم برای شناخت بهتر همسر قبل از ازدواج

ازدواج مهمترین تصمیم در زندگی هر فرد محسوب می شود . شناخت بیشتر برای ازدواج  مهمترین اصل برای شروع یک زندگی زناشویی می باشد.

شناخت بهتر همسر نیازمند دقت، توجه و تلاش مستمر است، در صورت عدم آگاهی و حضور زیر سقف مشترک باعث بروز تعارضات دربین زوجین خواهد شد .این نکات می‌توانند در تقویت رابطه و شناخت عمیق‌تر برای ازدواجی موفق کمک کنند:

1.گفتگوی صریح و شفاف:

ارتباط باز و بدون قضاوت می‌تواند بسیاری از سوء تفاهم‌ها را از بین ببرد و به درک متقابل کمک کند و قبل از ازدواج بهترین راهکار این است که در گفتگوها از صراحت و شفافیت و قاطعیت و صداقت استفاده کرد تا به درکی درست و واقع بینانه از رابطه رسید.

2.گوش شنوای خوبی باش:

 تنها صحبت کردن کافی نیست، باید به حرف‌های طرف مقابل به دقت گوش داد و به نیازها و نگرانی‌های او توجه کرد، دقت کافی به جزییات صحبت ها باعث شناخت بیشتر از سبک فکری و ذهنی و رفتاری از همسر آینده تان می شود، و باید دقت داشت به هیچ عنوان نباید صحبت ها را  پیش پا افتاده فرض کرد و به راحتی از کنار آنها گذر کرد .

3.احترام به تفاوت‌های طرف مقابل: 

هر شخصی دیدگاه‌ها، علایق و باورها و افکار متفاوتی دارد، یادگیری پذیرش این تفاوت‌ها کلید موفقیت  در ازدواج است. پذیرفتن تفاوتهای فرد در مقابل شباهت ها بسیار بسیار مهمتر شمرده میشود . زیرا پس از شروع زندگی زیر یک سقف مشترک تفاوتها است که بروز میکند و پذیرش تفاوتها مهم تر از پذیرش شباهت ها است.

4.درک نیازهای احساسی: 

همسران نیازهای عاطفی و روانی و احساسی مختلفی دارند. مهم است که بدانید همسر شما به چه چیزهایی نیاز دارد،و بیان کردن خواسته ها ،نیازها ، انتظارات که سه رکن اصلی مرحله شناخت محسوب میشود در شناخت پیش از ازدواج بسیار کمک کننده است.

5.وقت گذاشتن برای طرف مقابل:

 اختصاص دادن زمان به همسر و همراهی در فعالیت‌های مشترک باعث تقویت رابطه و شناخت بهتر پیش از ازدواج می‌شود. هر رابطه ای نیاز به نگهداری و‌وقت گذاشتن دارد و باید زمان و انرژی برای حفظ رابطه صرف کرد تا کیفیت رابطه تاهل مطلوب باشد.

6.پشتیبانی  و حمایت در شرایط سخت: 

 باید به این درک رسید که وقتی همسرتان به حمایت نیاز دارد، کنار او باشید و از او پشتیبانی کنید، و رابطه را دو طرفه بدانید که در شرایط پست و ناهموار نیز حمایتگر و همراه و حامی خوبی باشید.

7.تقسیم مسئولیت‌ها و وظایف :

تقسیم وظایف و مسئولیت ها  در خانه و خانواده باعث افزایش احساس همدلی و هم‌کاری و همراهی در بین زوجین می‌شود و باید حتما در مرحله شناخت راجع به این موضوع به جزییات صحبت و تصمیم گیری شود.

8.شناخت علایق و اولویت‌ها :

 دانستن اینکه همسرتان به چه چیزهایی علاقه دارد و چه چیزهایی برای او مهم است،و دوست دارد وقت و زمان خود را صرف چه علاقه مندی هایی نماید و اوقات فراغت و روزمره خود را چگونه میگذراند به شما کمک می‌کند بهتر با او ارتباط برقرار کنید و شناخت بیشتری از طرف مقابل کسب نمایید .

9.پذیرش اشتباهات:

 همه انسان‌ها اشتباه می‌کنند، و میتوان گفت انسان جایز الخطا است، یادگیری پذیرش اشتباهات خود و بخشیدن همسر و صحبت راجع به مشکلات به وجود آمده  می‌تواند به پیشرفت رابطه  و شناخت کافی کمک کند.

10.یادگیری مهارت‌های ارتباطی: 

یادگیری نحوه بهتر ارتباط برقرار کردن و جلوگیری از سوءتفاهم‌ها می‌تواند شناخت و درک بهتری از طرف مقابل و رابطه و ازدواج  ایجاد کند.

11.تقویت کردن حس اعتماد و اعتماد سازی : 

رابطه بدون اعتماد دوام چندانی  نخواهد داشت ، ساختن اعتماد در رابطه  در طول زمان و از طریق صداقت و وفاداری و شناخت بیشتر بوجود می آید.اعتماد باعث استحکام بنیان خانه و خانواده خواهد شد.

 

12.درک کردن احساسات پنهان: 

گاهی اوقات احساسات واقعی همسر به راحتی بیان نمی‌شوند و گاهی بجای مطرح کردن مشکل رفتارهای دیگری مانند قهر و بی محلی و پرخاشگری بروز میکند،  سعی کنید به زبان بدن و نشانه‌های غیرکلامی توجه کنید و برای جلوگیری از مشکلات گفته شده شرایط را هموار سازید برای مذاکره و حل مسئله . 

13.توجه به رشد فردی و شخصی:

 همسرتان نیز نیاز دارد به عنوان یک فرد رشد کند و به دنبال پیشرفت باشد، حمایت از او در مسیر دستیابی به اهدافش می‌تواند به عمق رابطه بیافزاید و نیاز است در مرحله شناخت پیش از ازدواج حتما به صورت جزئیات راجع به هدف ها و برنامه ها و نحوه دستیابی به آنها صحبت شود.

14.کنترل احساسات منفی: 

در مواقع بحث و مشاجره، باید احساسات منفی را کنترل کرد تا از آسیب‌های عاطفی جلوگیری شود. نباید در مشاجرات از الفاظ بد استفاده کرد و یا خانواده ها به مشاجرات وارد کرد ابتدا سعی کنید خودتان مسائل و مشکلات بوجود آمده را حل نمایید و در صورت عدم حل مشکل از افراد پر تجربه و متخصص و بی طرف برای حل مشکلات کمک بگیرید که کمک از یک  روانشناس و زوج درمانگر متخصص  برای حل تعارضات بسیار اثر بخش است .

15.خاطرات و لحظات مشترک:

 به یاد آوردن و ایجاد خاطرات خوب مشترک، رابطه را تقویت و محبت را بیشتر می‌کند و با بیان و شنیدن خاطرات و لحظات خوش سپری شده توسط طرف مقابل می توانید شناخت بسیار خوبی از فرد بدست آورید

16.احترام به فضای شخصی:

 هر فرد نیاز به فضای شخصی و زمانی برای خودش دارد. احترام به این نیاز، باعث سلامت رابطه می‌شود و در مرحله شناخت باید راجع به فضای شخصی و نیازهای فردی در خصوص اختصاص دادن این فضا صحبت کنید تا بعد از ازدواج موضوع ناشناخته ای در رابطه شما نباشد

17.آمادگی برای تغییرات: 

زندگی همیشه در حال تغییر است و همسرتان نیز ممکن است در طول زمان تغییر کند. پذیرفتن و همراهی با این تغییرات مهم است، گاهی تغییرات به وجود آمده باعث نپذیرفتن زوجین می شود و همین باعث بروز تعارضات در رابطه تاهلی را همراه دارد.

18.تشویق و حمایت در مسیر  پیشرفت:

 هرگاه همسرتان تلاش می‌کند تا در جنبه‌ای از زندگی بهتر شود، او را تشویق و حمایت کنید و از او بخواهید که شما را نیز در مسائل ورود دهد تا حس خوبی را در کنار هم تجربه کنید و همراه همدیگر به ارتقا و پیشرفت برسید . 

19. صداقت :در بیان نیازها: 

اگر نیاز یا خواسته‌ای دارید، آن را به‌طور صادقانه بیان کنید و اگر امکان صحبت راجع به نیاز شما فراهم نیست سعی کنید از تکنیک های روانشناسی مانند نامه نوشتن، ضبط کردن صدا و ارسال به طرف مقابل، تهیه هدیه و نوشتن نیاز درون جعبه ، نوشتن یادداشت بر روی آینه همراه با کلمات محبت آمیز و ……

20.بخشیدن و گذشت کردن: 

در هر رابطه‌ای ممکن است اشتباهات و سوءتفاهم‌هایی پیش بیاید. بخشیدن و گذشت کردن از خطاهای یکدیگر بسیار مهم است و نباید بیش از حد تمرکز خود را بر روی مشکل بوجود آمده بگذارید و سعی کنید به مذاکره ای ثمربخش مشکل را رفع نمایید تا خدشه ای به روابط عاطفی شما وارد نشود .

نتیجه گیری:

با بدست آوردن آگاهی و تمرین و یادگیری  این نکات، می‌توان به شناخت عمیق‌تر و رابطه‌ای پایدارتر با همسر دست یافت و توجه داشته باشید که برای داشتن ازدواجی موفق و پایدار  از روانشناس متخصص در حوزه پیش از ازدواج کمک بگیرید تا با کمک از جلسات روانشناسی کلینیک روانشناسی مشاور ماندگار و انجام تست های پیش از ازدواج بتوانید آگاهانه تصمیم گیری کنید و بهترین انتخاب را برای یک عمر داشته باشید. تست های پیش از ازدواج بسیار کمک کننده برای شناخت ابعاد روانی و هیجانی و رفتاری  میباشد که گاهی با صحبت کردن  دو طرف با یکدیگر برای شناخت و آگاهی نمی توان به تصمیم گیری عاقلانه ای  رسید.  

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *