امید به زندگی

یک شاخص آماری است که نشان می‌دهد اعضای یک جامعه به طور میانگین چقدر عمر می‌کنند، یا به عبارت دیگر، متوسط طول عمر چقدر است؟ امیدواری به زندگی چه تاثیری دارد؟

هرچه سطح بهداشت و درمان در جامعه‌ای افزایش یابد، متوسط طول عمر افزایش خواهد یافت. از این رو، این شاخص یکی از شاخص‌های سنجش پیشرفت و یا عقب‌ماندگی کشورهاست. متوسط طول عمر زنان در همه جوامع چند سال (در کل جهان چهار و نیم سال) بیشتر از مردان است

مطابق آمار سازمان ملل کشورهای ژاپن، هنگ کنگ، ایسلند، سوییس و استرالیا به ترتیب در رده‌های اول تا پنجم هستند که با حدود ۸۲ سال از میانگین جهانی ۲۲ درصد بالاتر است

کشورهای سوازیلند، موزامبیک، زیمبابوه، سیرالئون و لسوتو نیز به ترتیب در پایین‌ترین رده قراردارند. متوسط طول عمر در این کشورها حدود ۴۲ سال است که ۳۸ درصد کمتر از میانگین جهانی و نصف کشورهای بالای جدول است

بنا به آمار سال ۱۳۹۰، متوسط طول عمر در ایران، در زنان، ۷۴٫۶ و در مردان، ۷۲٫۱ سال است که نسبت به متوسط جهانی، بالاتر بوده و نسبت به آمار سال ۱۳۸۵، بیش از ۱ سال افزایش را نشان می‌دهد..

امیدواری به زندگی یکی از اصول لازم برای موفقیت در زندگی است. امیدواری به انسان این باور را می‌دهد که “من تحت هر شرایطی به هدفم می‌رسم”.

امید داشتن به زندگی یک احساس خوب و انگیزه بخش است که باعث تحرک و میل رسیدن به هدف می‌شود. امید هم بر سلامت جسم و هم بر سلامت روان اثرات بسیار مثبتی می‌گذارد و حتی در درمان بیماری‌های صعب العلاج نیز تاثیر بسیار زیادی دارد

امیدواری به زندگی چیست؟

امید و امیدواری یک نگرش ذهنی و عاطفی است که بر کیفیت زندگی تمرکز داشته و شامل انتظار نتایج مثبت از تمام چالش‌ها و اتفاقات روزانه است. در تعریف دیگر امید به معنای انجام فعالیت و امور زندگی با چشم‌انداز مثبت است. این مفهوم لزوماً به معنای اجتناب یا نادیده گرفتن اتفاقات یا نتایج بد نیست، بلکه تلاش برای داشتن دید مثبت با علم به ‌احتمال وجود موقعیت‌های بد بالقوه است

شخص امیدوار چه خصوصیاتی دارد؟

  • رضایت درونی از زندگی خود دارد.
  • مهارت سازگاری با شرایط سخت و استرس را دارد.
  • دارای یک برنامه دقیق برای زندگی خود، همراه با اهداف مشخص است.
  • قابلیت سازگاری و تغییر استراتژی در شرایط سخت و شکست دارد.
  • زندگی شاد و لذت بخشی دارد.
  • به دنبال راهکارهایی برای خروج از بحران است.
  • بین زندگی، استراحت، کار و سرگرمی تعادل برقرار می کند.
  • عزت نفس و اعتماد به نفس بالایی دارد.
  • تلاش می کند و فعالیت های مولد انجام می دهد

اهمیت امیدواری به زندگی

زندگی دشواری‌های خود را دارد و در مسیر زندگی موانع بسیار زیادی بر سر راه انسان قرار می‌گیرد. داشتن هدف در زندگی تنها عامل موفقیت انسان نیست. تصور کنید یک ماشین دارید ولی اگر آن را نرانید ماشین حرکت نمی‌کند؛ امید در زندگی همانند نیروی راندن ماشین است.

امیدواری به زندگی، به انسان اجازه می‌دهد که با تلاش فراوان برای رسیدن به اهداف خود قدم بردارد و با موانع مجادله کند. افرادی که امید ندارند در زندگی به دنبال اهدافی می‌روند که نیازی به چالش نداشته باشد و با کوچک ترین مشکل، از ادامه مسیر درمانده شده و هدف خود را رها می‌کنند.

نقش امید به زندگی

 

نقش امیدواری به زندگی

تحقیقات نشان داده که امید‌‌‌ داشتن به زندگی و پیش بینی سطح عملکرد افراد رابطه مستقیم با یکدیگر دارند. یعنی هر قدر امیدتان به زندگی بیشتر باشد، امکان موفقیت در زمینه‌های مختلف مثل شغلی، تحصیلی، ورزشی و غیره بیشتر می‌شود. امید فقط یک احساس خوب و زیبا نیست، بلکه سیستم انگیزش شناختی افراد نیز می‌باشد. به این معنی که احساسات شما به دنبال شناخت حرکت می‌کند و از مسیر خود منحرف نمی‌شود. انگیزه عاملی مهم در زمینه رشد و توسعه فردی است.

معنای واقعی زندگی مفهوم پیچیده‌ایست که می‌تواند به سادگی ذهن یک انسان باهوش را روز و شب درگیر کند. پرسشی بزرگ که می‌دانیم هیچگاه قادر نخواهیم بود تمام و کمال آن را درک کنیم. به راستی زندگی چیست؟! چرا به جهان هستی پا گذاشته‌ایم؟! هدف از زندگی چیست؟! معنای واقعی زندگی چیست؟!

شاید نتوانید زندگی را تمام و کمال درک کنید، اما به این معنا هم نیست که نتوانید زندگی را برای خودتان تعریف کرده، به آن معنا دهید و هدف گذاری کنید

 زندگی و معنای زندگی چیست؟

شما زندگی را همانطور می‌بنید که در مورد آن فکر می‌کنید. به زبان ساده‌تر نحوه نگرش و افکار هر کس به صورت مستقیم با معنای زندگی او ارتباط دارد. انسان به طور ذاتی غایت نگر و هدف جو است و همیشه چشم به پایان راه دارد. هرچند گاهی در طول زندگی به دلایل متعددی این حس ذاتی‌اش را فراموش می‌کند.

به طور کلی کسی که به دنبال درک معنای زندگی حرکت می‌کند، قبلا فهمیده که بی هدفی و بیهودگی او را راضی نکرده و در صورت بی هدفی، زندگی ارزش خود را از دست خواهد داد.

این بی ارزشی، به رفاه و امکانات ربطی نداشته و ندارد زیرا بیشتر افرادی که به دنبال دریافت معنای زندگی حرکت می‌کنند، قسمت‌های زیادی از زندگی را با سربلندی پشت سر گذاشته‌اند. عدم درک معنای واقعی زندگی به سادگی موجب احساس ناامیدی و یاس می‌گردد

زندگی دارای دو بعد کلی مادی و معنوی می‌باشد و هر انسانی باید دریابد کامیابی و سعادت او در کدام بعد است

برای یافتن معنای زندگی به قلب تان گوش کنید!

بی آنکه خودتان بدانیدپف گوشه‌ای از قلبتان در حال نجوای معنای زندگی است؛ فقط باید به آن گوش دهید. همه چیز را رها کنید تا ذهنتان بتواند بدون انحراف تمرکز کند. در این سکوت به دست آمده چشمانتان را ببندید و به صدای قلبتان گوش دهید. چیزی که احساس می‌کنید در واقع همان زندگیست.

ندای درون به شما کمک می‌کند تا به پرسش‌های زیادی پاسخ بدهید.

  • چه چیز باعث شادی شما می‌شود؟
  • چه جایی به شما حس ماجراجویی‌های ساده کودکانه می‌دهد؟
  • چه چیزی باعث درد می‌شود؟ چه چیزی آن را پایان می‌دهد؟
  • چه چیزی در شما شک و تردید ایجاد می‌کند؟
  • از چه چیزی فرار می ‌کنید؟

با دادن پاسخ صادقانه به این سوالات، آنچه برای شما به زندگی معنا می‌بخشد را یافته‌اید. هدف و معنای واقعی زندگی‌تان را کشف کرده و می‌توانید برای رسیدن به آن تلاش را آغاز کنید. با این حس هر گامی که بر می‌دارید، برایتان معنادار خواهد شد

هدفی در زندگی

افراد زیادی هستند که برای زندگی هدفی در نظر ندارند و معنای زندگی را درنیافته‌اند. در طول زندگی برای رسیدن به امکانات مادی مثل خرید خودرو، خانه و… تلاش کرده و بدست می‌آورند ولی در نهایت همچنان احساس پوچی می‌کنند. این پوچی با اهداف کوتاه مدت از بین نمی‌رود چرا که باید معنای زندگی خودشان را پیدا کنند. شاید اطلاع از روش زندگی افراد موفق بتواند چشم انداز روشن‌تری از هدف زندگی به شما بدهد.

افرادی که در زندگی هدفی ندارند گاهی حتی سخت کوشانه برای ساکت کردن پوچی و تفکر پوچشان تلاش می‌کنند ولی در پایان روز، زندگی همچنان برایشان بی معنا و تکراری خواهد بود. این درحالی است که هر کسی می‌تواند موهبت الهی اش را کشف کرده و به رشد استعدادهای خود بپردازد

کشف معنای زندگی به کمک لوگوتراپی

جالب است بدانید یافتن معنای زندگی آنقدر اهمیت دارد که امروزه رویکردی تحت عنوان لوگوتراپی یا معنا درمانی نیز برای آن ابداع شده است. دکتر ویکتور فرانکل، روان پزشک اتریشی و مبدع این روش، سال‌ها در سخت‌ترین شرایط زندگی کرد و رنج‌های بسیاری را متحمل شد.

او در اردوگاه کار اجباری اسیر بود و اعضای خانواده او در کوره‌های آدم سوزی و اسارتگاه‌ها کشته شده بودند. در این شرایط او دائما به این موضوع می‌اندیشید که چه چیز در جهان ارزش تحمل این همه رنج را دارد. در واقع او فکر می‌کرد اگر انسان به چرایی زندگی دست یابد، می‌تواند با هر چگونگی بسازد.

دکتر فرانکل معتقد بود که هیچ معنای واحدی برای همه انسان‌ها وجود ندارد بلکه به دست آوردن این گوهر نایاب نیازمند نوعی مکاشفه درونی و پی بردن به ارزش‌هایی است که در عمق وجود انسان نهادینه شده‌اند.

هیچ کس نمی‌تواند معنای زندگی خود را به شما تحمیل کند و تنها خودتان هستید که در مسیر زندگی می‌توانید از بزرگ‌ ترین رنج‌ها معانی منحصر به فردی بیرون کشیده و به کمک آن‌ها حیات دوباره‌ای بیابی

کشف معنا در زندگی

راهکارهایی برای کشف معنا در زندگی

در کنار کمک گرفتن از یک درمانگر، استفاده از برخی راهکارها به شما کمک می‌کند تا بتوانید معنای شخصی زندگی خود را راحت‌تر پیدا کنید و احساس رضایت بیشتری در این باره داشته باشید. از جمله راهکارهایی که در این باره وجود دارند می‌توان به موارد زیر اشاره کر

ذهن آگاهی را تمرین کنید

تمرین‌های ذهن آگاهی نوعی تکنیک در روان شناسی هستند که به شما یادآور می‌شوند حضور در لحظه را از دست ندهید و از کوچک ترین چیزهایی که در زمان حال احساس می‌کنید بهره و الهام بگیرید.

با کمی دقت متوجه می‌شوید که در طول روز اغلب آنقدر درگیر افکار مختلف هستید که بسیاری از چیزها را نمی‌بینید. در حالی که برای یک شخص ذهن آگاه دیدن لحظاتی نظیر غروب و طلوع خورشید یا حس کردن عظمت و شکوه طبیعت همگی می‌توانند الهام بخش بوده و به کشف معنای زندگی کمک کنند

معنای زندگی | برای خود هدف بیافرینید

شاید یکی از مهم ترین و نزدیک ترین مفاهیم به کلمه معنا، هدفمندی است. در واقع هدفمندی نوعی مقصد نهایی را به شما نشان می‌دهد که در صورت ارزشمندی می‌توانید برای رسیدن به آن هر سختی را تحمل کنید.

در واقع زندگی می‌تواند شبیه یک دوی مارتن باشد. آن کسی که هدف نهایی خود را می‌شناسد و برای قهرمانی تلاش می‌کند، با سختی‌های مسیر کنار آمده و بارها و بارها زمین خوردن هرگز نمی‌توانند او را از مسیر پیش رویش باز دارند. با پیدا کردن هدف در زندگی می‌توانید بر بسیاری از مشکلات همچون افسردگی غلبه کنید.

روحیه مسئولیت پذیری را در خود تقویت کنید

افرادی که معنای زندگی‌شان را می‌یابند کسانی هستند که به ارزش‌های خود پایبندند و در برابر آن‌ها احساس مسئولیت می‌کنند. تمرین تعهد و مسئولیت پذیری به شما کمک می‌کند تا در زندگی تزلزل کم تری احساس کرده و در مسیر خود ثابت قدم باشید.

کنجکاوی خود را بال و پر دهید

غرق شدن در سختی‌ها و مشقت‌های زندگی ممکن است شما را در حالتی از بی تفاوتی و بی حسی قرار دهند و احساس کنید رنج‌های بیهوده‌ای را تحمل کرده‌اید. در این شرایط باید کمی به کنجکاوی خود بال و پر دهید و سعی کنید به چیزی ورای آنچه اتفاق می‌افتد دقت نمایید.

سعی کنید نقاط عطف زندگی خود را به یکدیگر وصل کرده و برای آن‌ها مفهوم و معنای خاصی بیابید. توجه داشته باشید هرگز حتی دو انسان با سرنوشت‌های مشابه معانی یکسانی در پی زندگی خود نمی‌بینند. این یک درک و سفر درونی است که تنها خودتان می‌توانید احساسش کنید

امیدواری به زندگی و سلامت انسان

رابطه امید‌‌‌ داشتن به زندگی و بیماری‌های روانی مثل افسردگی و اضطراب، یک رابطه معکوس و منفی است. در واقع مهم ترین کارکرد امید علاوه بر ایجاد تحرک و انگیزه، جلوگیری از افسردگی، ناامیدی و خودکشی است.

تحقیقات نشان داده که امید در درمان بیماری‌های صعب العلاجی مثل سرطان نیز نقش موثری دارد که به شرح زیر است:

افراد امیدوار، وقتی که خبر بیماری خود را بشنوند پریشانی و بی قراری کمتری تجربه می‌کنند و به سرعت با آن کنار آمده و ناامید نمی‌شوند.

بیماران امیدوار، به راحتی درمانده نمی‌شوند و با تلاش بیشتری برای پیدا کردن راه حل حرکت می‌کنند.

مثبت اندیشی چه فواید و اهمیتی دارد؟

مثبت اندیشی از جمله مهم‌ترین مهارت‌های زندگی است که ارتباط مستقیمی با برآورده شدن خواسته‌ها و رسیدن به موفقیت دارد.

رسیدن به خلاقیت و ارتقا از فواید مثبت اندیشی

منفی بینی و منفی سازی علاوه بر این که ذهن را مسموم می‌کند، قدرت عملکرد مفید و مؤثر را از فرد می‌گیرد.

بهبود عملکرد

مثبت اندیشی قدرت انگیزه را بالا می‌برد. انگیزه بالا توان رویارویی با مسائل را فراهم می‌آورد. برای رویارویی با مسائل، تنها مثبت اندیشی است که میل به ترمیم و امیدواری به زندگی توان ایجاد تغییر را ممکن می‌سازد. قدرت تصمیم گیری، اقدام به  عمل و میل به پیشرفت کارها و در نهایت بهبود هر گونه عملکردی در گرو داشتن نگرشی مثبت است.

اهمیت مثبت اندیشی

اهمیت مثبت اندیشی در کاهش استرس

تاب آوری

یکی از مهمترین دستاوردهای مثبت اندیشی تاب آوری است. انتظارات مثبت و نگرش‌های مثبت، ذهن را آماده تجربیات بهتر قرار می‌دهد. همین جهت گیری ذهنی تاب آوری در برابر رویدادهای سخت و ناگزیر را  بدون تحمل فشار زیاد، فراهم می‌کند

اهمیت مثبت اندیشی در زندگی شاد

زمانی می‌توانید معنای حقیقی شادی را تجربه کنید که بپذیرید سختی‌هایی در زندگی هست؛ اما شما می‌توانید از آن‌ها عبور کرده و شرایط بهتری را رقم بزنید. امیدواری به زندگی تغییرات در سایه داشتن نگرش مثبت یک زندگی پویا و پر دستاورد می‌سازد که می‌تواند زمینه ساز تجربه یک زندگی شاد شود.

زمانی که مثبت اندیشی و خوش بینی سلامت روان شما را تأمین می‌کند و به دنبال آن شرایط رسیدن به خوشحالی و شادی در زندگی را فراهم می‌کند.

داشتن روابط موفق تر

گوش به زندگی در روابط و منفی نگری نسبت به این که دیگران آسیب زننده هستند امکان ساخت یک رابطه موفق را می‌گیرد. هر گاه یاد بگیرید که نسبت به آدم‌ها خوش بین باشید و با همین خوش بینی هم اقدام به ایجاد روابط کنید؛ کمتر دستخوش سوء تفاهم‌ها هم خواهید شد

راه‌های افزایش مثبت اندیشی در زندگی

ذهن به دو بخش خود متفکر و خود مشاهده گر تقسیم می‌شود. به این معنی که شما نمی‌توانید جلوی ورود افکارتان را بگیرید، خود متفکر دائم در حال پخش داستان‌های مختلف در درون ذهن شماست. اما شما با خود مشاهده گر می‌توانید انتخاب کنید که به کدام افکار توجه کنید. برای رسیدن به چنین مهارتی نیاز به تمرین دارید. مثبت اندیشی به نوعی توجه به افکار و رویدادهای خوشایند تعریف می‌شو

  • جملات تاکیدی صبحگاهی و شبانه
  • معاشرت با مثبت اندیشان
  • شکرگزاری مهم‌ترین چیز در پرورش مثبت اندیشی
  • تصویر سازی‌های مثبت

عملکردهای ما تحت تاثیر ذهنیات و احساسات ما خواهد بود. یکی از روش‌های موثر برای داشتن نگرش مثبت دقت در تصویرسازی‌های ذهنی اس

تجربه زندگی در حال و رسیدن به مثبت اندیشی

اغلب استرس‌ها و واگویه‌های منفی ذهنی حاصل زندگی در گذشته یا ترس از آینده است.  تجربه گر زندگی جاری در لحظه حال بودن ما را از گذشته ای که دیگر وجود ندارد و آینده ای که هنوز محقق نشده می‌رهاند و نگرش مثبت را تقویت می‌کند. بسیاری از افراد هر چه تلاش می‌کنند نمی‌توانند در حال زندگی کنند و افکار منفی را از خود دور کنند.

پذیرش مشکلات و حل آن‌ها

پیش از آن که به حل مشکلات بپردازید لازم است آن‌ها را بپذیرید و از آن‌ها فرار نکنید. در صورتی که توانایی کنترل افکار خود را ندارید و به دنبال آن چالش‌هایی را در ارتباط با دیگران، شاد بودن، تصمیم‌گیری و به طور کلی انجام کارها تجربه می‌کنید، بهتر است بپذیرید که خودتان منشأ این مشکلات هستید و مشکلات درونی خود را قبول کنید. زمانی که کنترل زندگی خود را به دست بگیرید و مدام از شرایط زندگی گلایه نکنید، موفق خواهید شد تا به حل تعارضات بپردازید

بخشیدن خود

ذهن انسان تمایل دارد بیش از اندازه در مورد گذشته و آینده تفکر کند. به همین خاطر اغلب دچار احساس گناه ناشی از خطاهای گذشته می‌شوید. خود را ببخشید و فکر کردن به خطاهای گذشته را کنار بگذارید. در عوض سعی کنید مدام موفقیت‌های خود را در ذهن مرور کنید.

مهم نیست این موفقیت‌ها چقدر کوچک باشند، فکر کردن در مورد آن‌ها احساسات مثبتی را در شما ایجاد می‌کند و در تقویت مثبت اندیشی مؤثر است.

صحبت نکردن در مورد اتفاقات ناگوار و نگرانی‌ها

توجه بیش از حد به اتفاقات ناخوشایند و صحبت کردن مداوم در مورد نگرانی‌ها و مشکلات آن‌ها را در ذهن شما بزرگتر جلوه می‌دهند و افکار منفی را تقویت می‌کنند. توجه خود را به مسائل مثبت معطوف کنید و مدام به دنبال اخبار منفی و پیگیری حوادث منفی نباشید.

انجام دادن کارهای لذت‌بخش

نداشتن فرصت‌های لذت بخش در زندگی عملکرد شما را تضعیف می‌کند و باعث افزایش افکار منفی می‌گردد

افزایش اعتماد به نفس

اعتماد به نفس ارتباط مستقیمی با مثبت اندیشی دارد؛ زمانی که به خود اعتماد می‌کنید، در واقع افکار مثبتی نسبت به خود دارید و باورهای مثبتتان عملکرد شما را بهبود می‌بخشد. حتی اگر بسیاری از کارها را اشتباه انجام داده‌اید، دست از تلاش برندارید و به توانایی‌های خود اعتماد کنید

  • وقتی ناامیدی به سراغمان می‌آید چه کار کنیم؟
  • وقتی در اوج ناامیدی هستیم چه کسی می‌تواند به ما کمک کند؟
  • وقتی این همه مشکلات و مسایل در زندگی هست چطور می‌توانیم امیدوار باشیم؟
  • برفرض که به زندگی امیدوار باشیم، آیا مشکلات و مسایل ما تمام می‌شود؟

امیدواری چه نتایجی در زندگی ما ایجاد می‌‌کند

چرا برخی افراد نا امید هستند و علت بروز احساس ناامیدی چیست؟ 

برخی افراد در مسیر زندگی ممکن است در مقاطعی دچار ناامیدی و یاس شده و یا حتی حالت‌هایی از افسردگی را از خود نشان بدهند. اما برخی افراد هم هستند که همیشه و تحت هر شرایطی ناامیدی بر زندگی آنها سایه افکنده و همیشه در حالتی از افسردگی و ناامیدی به سر می‌برند.

علت‌های بروز احساس ناامیدی:

احساس ناامیدی ممکن است ریشه در شکست‌های قبلی داشته باشد.

گاهی اوقات شکست‌های قبلی ما باعث می‌شوند که روحیه‌ی خودمان را از دست بدهیم و برای موفقیت‌های بعدی آمادگی لازم را نداشته باشیم. باید بدانید که هر شکستی سکوی پرتابی به سوی موفقیت‌های بعدی است. غلبه بر شکست؛ راه و روش موفق‌ترین انسان‌هااست که باید آن را یاد بگیریم. بدانید که وقتی خودت را باور کنی «شکست ناپذیر» می‌شوی

ممکن است به دلیل یکنواختی در زندگی ایجاد شده باشد.

برخی افراد زندگی یکنواخت و بی روحی را تجربه می‌کنند. چون هدفی را برای خودشان تعیین نمی‌کنند، درنتیجه همیشه و در همه روزها به کارهای یکنواختی مشغول هستند.

عدم فعالیت مستمر و مفعل بودن یکی از دلایل نا امیدی است.

برخی افراد شبیه به تماشاچی هستند. نشسته‌اند و زندگی خودشان را تماشا می‌کنند. آنقدر منفعل هستند که توان انجام کاری را ندارند.

ما مسئول زندگی خودمان هستیم. هر کسی مسئولیت خودش را بهتر و بیشتر درک کند، بهتر می‌تواند برای خودش کاری انجام دهد.

اعتماد به نفس پایین یا نداشتن عزت نفس باعث ایجاد ناامیدی می‌شود.

مسایل مالی و نداشتن امنیت مالی یکی از دلایل ناامیدی است. امید به آینده داشته باشی

مسایل مالی در زندگی اهمیت و جایگاه خاص خودش را دارد. در هرم نیازهای انسانی، وقتی اصلی‌ترین نیازها ازجمله خوراک تامین نشود، فرد رد تعادل خوبی قرار ندارد.

تامین معاش یکی از موضوعات مهمی است که باید در زندگی حل شود. اما چرا برخی نمی‌توانند این مساله را به درستی حل کرده و با مسایل مختلفی دست و پنجه نرم می‌کنند؟

وقتی نیازهای اساسی و اصلی شخصی برآورده نشود، ناامید می‌شود.

هر شخصی نیازهای متفاوتی در زندگی دارد ولی نیاز به خوراک و سرپناه و پوشاک از اصلی‌ترین نیازهایی است که هر کسی می‌تواند در زندگی داشته باشد. وقتی اصلی‌ترین نیازها بدون پاسخ بماند، ما دچار مشکلات خاص و عجیبی می‌شویم و نمی‌توانیم برای بقیه‌ی زندگی‌مان برنامه‌ی درستی داشته باشیم.

برای حل مسایل اصلی زندگی خودتان پیش قدم شوید. حل مساله را یاد بگیرید و به پیش بروید

وضعیت خودتان را زیر نظر داشته باشید .امید به آینده داشته باشید

هر از چند گاهی ببینید در چه وضعیتی هستید؟ آیا به زندگی امیدوار هستید یا ناامید؟ اگر احساس نا امیدی می‌کنید، حتما باید برای خودتان به فکر چاره باشید و کاری انجام بدهید. مثلا می‌توانید با کمی نرمش و تمرین به خودتان کمک کنید تا سر حال شوید. یا از روش‌‌هایی که در این مقاله به آنها اشاره شده است کمک بگیرید.

نکته‌ی مهم این است که وضعیت خودتان را مورد توجه قرار دهید و پشت گوش نیندازید. همیشه حواستان باشد که در وضعیت افسردگی و ناامیدی قرار نگیرید. برخی کارها هستند که به شما کمک می‌کنند تا خودتان را سرحال کنید و حال و هوای خودتان را عوض کنید. گاهی ما دچار ناامیدی نمی‌شویم ولی دل و دماغ نداریم و سر حال نیستیم

برای رهایی از وضعیت‌های این‌چنینی راهکارهایی را می‌توانید دنبال کنید:

۱- ورزش کنید.

با کمی نرمش و حرکت بدنی می‌توانید خودتان را سرحال کنید. اگر ورزش کردن را در برنامه‌ی روزانه‌ی خودتان قرار دهید، همیشه سرحال خواهید بود. وقتی به جسم خودتان توجه می‌کنید، سر حال می‌شوید.

۲- به دل طبیعت بروید.

طبیعت سرشار از انرژی است و وقتی به دل طبیعت می‌روید سر حال می‌شوید و می‌توانید از طبیعت انرژی بگیرید. یادتان باشد که خودتان باید برای خودتان کاری انجام دهید و دیگران نمی‌توانند شما را سر حال کنند، مگر آنکه خودتان بخواهید. طبیعت را دوست داشته باشید. افرادی که طبیعت را دوست دارند می‌توانند از آن انرژی گرفته و از انرژی که دریافت کرده‌اند برای رشد و شکوفایی خود استفاده کنند.

۳- حرف‌های دلتان را روی کاغذ بیاورید و بنویسید.

زمان‌هایی هست که دل ما پر از درد است و باید برای خودمان کاری انجام بدهیم تا سر حال شویم. اگر آنقدر دلتان پر است که به این آسانی سر حال نمی‌شوید، قلم و کاغذ را بردارید و شروع به نوشتن کنید. هر چیزی آزارتان می‌دهد روی کاغذ بیاورید تا ذهن‌تان از همه چیز خالی شود. نوشتن به شما کمک می‌کند تا مسایل را روی کاغذ بیاورید.

۴- ویدئوهای انگیزشی ببینید و پادکست‌های انگیزشی گوش بدهید.

باید سعی کنید محیط اطراف خودتان را دل‌انگیز و دوست‌داشتنی کنید. دیدن ویدئوهای انگیزشی خیلی کمک کننده است. افرادی را دیده‌ام که به محض کسل شدن، به سراغ گوش دادن به موسیقی‌های غمگین می‌روند و حال خودشان را از آن چیزی که هست بدتر می‌کنند

ضربه هایی برای زندگی کردن در لحظه:

  • به ذهنتان آموزش دهید که روی فعالیت حاضر تمرکز کند.
  • درگیر در فعالیت شوید و آنچه را که انجام می دهید حس کنید، از فرایند انجام آن لذت ببرید.
  • روشهای آرام سازی را بیاموزید تا در هر لحظه حضور داشته باشید.
  • به محیط اطرافتان توجه کنید. نورها، اصوات، بوها و جزئیات محیط.
  • با تمرکز، به مکالمات دیگران، موسیقی، حتی سکوت گوش دهید.
  • غذا و نوشیدنی را مزه مزه کنید. طعم هر لقمه غذا را بچشید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *